måndag 28 februari 2011

28 februari 15:15

Sprungit på IKEA med Emma och barn. Trevligt att få beklaga sig lite. Vilken grinkärring jag är alltså.

Till BM. BT var 160/94 eller nått sånt. Det var tydligen 160/110 när jag blev inlagd med H. Uppåt går det. Urinsticka blank. Hjärtljud bra och sf mått bra men minns ej vad hon sa. Berättade att jag inte mår nå vidare och hon ringde förlossningen och ordnade en tid i morgon kl 10 för kontroll eftersom jag blödit till och från i en månad nu och eftersom jag gått med högt övertryck länge nu. Känns helt okej det.

Väntar på att Forslund ska komma över på fika. Hon har ont i svanskotan. USch.

28 februari 08:14

Nu är jag 39 + 2. Om 2 min föddes H i min förra graviditet så nu känns det verkligen som om jag är på övertid. Ska till BM idag. Blir väl bra det. Nu oroar jag mig igen för vad storleken blir på babyn. H skulle inte bli så stor men blev 4300g. Hon var procentuellt mindre än denna baby.

Känner ingenting.

Suck.

söndag 27 februari 2011

27 februari 20:38

SUCK. Nu är det en timme sen H sa att hon ville lägga sig. Hon sover fortfarande inte. Skriker hysteriskt för hon vill inte sova. B börjar tycka det är drygt och tycker vi helt enkelt ska stänga in henne i sitt rum. Eller ja att vi skulle gjort det för länge sen.
Dock så säger jag nej eftersom att vi kommer få mera sömnproblem med henne då. Denna natten kommer också bli jobbig. Hon kommer nog vakna och skrika åtskilliga gånger.

Vad fan sover hon inte för. Jag blir TOKIG.

27 februari 15:37

Idag tog vi en tur till badhuset med Karin och Keegan. Hem och sov middag. Skönt.. Nu tilllagar jag Annas potatiskaka. Det enda jag kan tänka på är mat. Var nyss på toaletten och minsann, jag blöder igen. Inte mycket men tillräckligt för att synas.. Suck.

27 Februari 07:52

Fick min fotmassage igår till slut. Skönt det. H krånglade när hon skulle sova men till slut så somnade hon. Jag la mig vid tio tiden och vid elva vaknade H hysteriskt första gången. Svärmor följde henne tillbaka och hon var väl tyst i kanske en halvtimme och sen kom hon upp hysteriskt skrikande igen. Då gick B och la sig och H fick sova i våran säng. Det har nog inte hänt på över ett år. Jag hade mensvärk då som kom och gick och tänkte det är typiskt. Ska vi behöva åka iväg när H är vaken trots allt. Så jag gick upp, tog två alvedon, somnade och kände ingenting mera. Så ingen bebis på G.

Många som tror idag. Sofia gissade tydligen på 39+1 fast jag förstod hennes BF - 6 som 39+0. Emma, Carola och Forslund tror också på idag och jag har också gissat på den 27e januari hela tiden. Dock svårt att tro det nu när natten är över. Men är säkert för att H´s förlossning kom igång på natten.

Imorgon blir det BM besök och lunch med kollegan Maria.

Idag vet jag då inte vad vi ska göra. Något som inte kostar pengar.

lördag 26 februari 2011

26 februrari 20:46

H har somnat så bra i flera nätter nu. Nu så ikväll så vill hon inte igen. "Feaven vill inte hova" och gråter hysteriskt. SUCK. Vad ska man göra. Hon har fått komma upp och sitta i soffan. Sitter i B´s knä och säger "hova, hova". Dom går till sängen och tre min senare kommer hon upp igen.
Kommer bli en jobbig natt. Jag som bara önskade mig fotmassage =( Man kan inte få allt här i världen.

26 februari 17:13

Idag har vi varit på stan. Först tog Bart sin mamma och Heaven med sig ut till IKEA så jag fick sova lite. När de var klara hämtade de upp mig så åkte vi ner på stan. Träffade på Emma. B köpte det första klädesplagget jag sett honom köpa sen vi träffades förutom kläder i Indien då ;) En adidas tröjja som var snordyr på Stadium. Jag köpte mig en kokbok på rean och så tog vi oss en fika.
Sen var jag trött trött trött. Hem och la mig i sängen en timme. Kan inte somna för jag har ångest för att somna ifall jag skulle vakna och det gör ont.
Har druckit lite mera hallonbladste nu istället och väntar på att maten ska bli färdig. Bart lagar tagiatelli (eller hur stavas det?) och pastasås med kyckling. GOTT!

Ska få mera fotmassage ikväll. Tänker äta chips och få fotmassage och äta lergigan och lägga mig tidigt. Förhoppningsvis så får jag sova gott.

Många som tror att bebis kommer i morgon. Jag har ju hela tiden tippat på att bebis ska komma den 27e så vi får helt enkelt se... Snart så.

Alla säger att deras andra förlossningar bara startat pang bom.. Så vi får väl se om det blir så eller om jag kommer känna någonting. För jag känner absolut ingenting.

26 februari 07:46

Föds bebisar kors o tvärs. Min andra väninna fick ett gossebarn inatt.. Båda barnen som föddes igår vägde över 4kg. Ska bli spännande att se vad våran bebis väger.
Också skoj att jag gissade på pojke på henne och det stämde. Min andra väninna har jag gissat flicka på så vi får väl se. Hittils har jag gissat rätt på alla jag gissat på det senaste året.

H vaknade halv sju idag. Tyckte min svärmor kunde få sovmorgon så gick upp med henne och la mig på soffan. Nu längtar jag efter att svärmor eller B vaknar så jag kan gå coh sova igen. Är trött. Kunde ju inte sova igår. Somnade nog närmare 1 och tror jag var uppp 4 -5 ggr för att gå på toaletten fram till att H vaknade. Har dock ej hört H inatt så tror hon sovit hela natten med svärmor.

Idag har vi inga stora planer. Ta en promenad till coop är väl typ allt. Ska posta b´s sista brev dom bett om från facket. Hoppas att allting är i ordning sen så att han kan få sina fackpengar i mars..

Tid för drogtest fick han igår. På tisdag morgon kl 07,45. Man får inte kissa på 2 - 3 timmar innan =) Skoj. På morgonen när man ärs om mest kissnödig. Föreslog att han fick ställa kl på 4 och gå upp på toa och sen lägga sig igen =) Hoppas som sagt att bebis inte tänker komma på måndag natt.

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 4 mar 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu räcker det väl? Nu kan väl bebis komma ut?

fredag 25 februari 2011

25 februari 22:59

Länge sen jag var vaken så här sent. Hade tänkt försöka sova utan lergigan idag men icke. Legat över en timme. Fick fotmassage av B och höll på att somna så gick och la mig men icke...

Bebis är överaktiv idag. Flyttar om och möblerar om i magen konstant hela tiden. Går inte att sova då. Just fått höra att en jag känner fått en pojke ikväll och en annan väninna är inne på förlossningen nu. Hoppas det blir vår tur snart även om jag inte vill åka dit..
Har blödit lite igen ikväll så har jag tur kanske jag har öppnat mig 1cm varje gång jag blödit så då borde jag vara öppen 4 cm nu då ;) haha..

H gick och la sig själv idag. Hon var väl trött. Hennes älskade Oma kom ju hit idag =)

25 februari 07:33

H beslutade att vi skulle ha sovmorgon till 07:25 idag. LYX! Jag har sovit dåligt. Vaknat en massa och gått på toa och för att det varit varmt. H har vaknat en gång och förklarat att hon fryser. Säkert är det kallt. Vi sover med fönstret öppet.
Nu dricker hon välling och ser på fåret shaun, sen dags för kläder, frukost, ja alla morgonbestyg och så ska hon och B ta sig till dagis.
Sen kommer väl B hem en vända för att sen köra och hämta sin mamma på arlanda. Så bebis får stanna inne till 14,00 idag. EFter det kan den komma när den vill.. :)

torsdag 24 februari 2011

24 februari 19:15

Jag är så trött så trött så trött! Sov nästan tre timmar efter att H gick till dagis och sen upp, käkade smörgås, dushade, maxi, hämtade H, hem till Emma. Dock är jag folkskygg så orkar inte umgås en gång.

H lekte med Lava iaf så hon blev road.
Jag är tjock och svullen och så trött så trött. B duschar och sen ska H få medicin, välling, borsta tändeer och sova. Jag ska dricka en kopp the nu sen ta två lergigan och lägga mig tidigt. Är så trött i magen idag och det svider och drar. Usch. Förhoppningsvis sätter det igång i helgen så är det över.

24 februari 07:21

H har sovit bra inatt. Jag har sovit bra inatt. Är fortfarande dyngtrött men ska fortsätta sova när H är på dagis och B är och simmar.
Undrar när B ska höra någonting mera från ICA. Var förra tisdagen de ringde och erbjöd honom jobb. Nu väntar vi tid för drogtestet som sagt och när han ska börja.
Har haft ångest för att betala räkningar den här månaden men jag har räknat på tok för lågt när det gäller min hp :) Så bara mina pengar räcker till räkningar. En sten släppte från mitt bröst kan jag lova. Då är b´s lön bara bonus. Jag menar han jobbade bara till 21 januari så hur mycket kan han få i lön lixom.

Ingen bebis på G här. Börjar bli drygt med folk som frågar. Vad tror människor? Att vi inte berättar? Att vi tänker gömma oss på sjukhuset i en bubbla och inte låta en enda människa få veta?

Jag vill gå på bokrea. Min kokbok är borta. Fick den av mormor=/ Men hittar den inte så ska väl köpa en ny tänkte jag.

onsdag 23 februari 2011

23 februari 21:12

Snart dax att sova. Har badat och tagit lergigan så inatt ska jag väl kunna sova. Jag håller tummarna. Funderar på att öppna fönstret i H´s rum så kanske det blir kallt och mysigt för att sova.
Mina ben ser ut som stubbar. Min tår och fingrar som korvar.. Känns helt galet att tänka att bebis kan komma när som helst. Vågar inte ens tänka på det. Bebis får gärna komma men förlossningen slipper jag gärna.
Snart är det fredag. Fredagen jag inväntar. Då kommer min svärmor vara här och jag behöver inte ringa efter någon barnvakt. Så två nätter till ska vi klara av. Det ska väl gå du lilla där inne?

Jag är nyfiken på vad det är. Jag tror ju fortfarande på flicka men känns så fel att vi ska få en flicka till så blir väl en pojke. Ja snart får vi veta. Något pojknamn har vi inte enats om.

Anna-Karins gissning var idag :) och idag kom ingen bebis. Tror att det är Sofia som har nästa gissning :)

23 februari 15:57

Varit hos BM igen. BT 153/87, SF 36, samma som i måndags och hjärtljud 142. Urinsticka blank. Ja vita då men det har väl alla tjejjer. Hon sa att jag skulle ringa henne på hennes direktnummer om jag mår sämre på fredag. Dock tror jag att jag mår dåligt för att jag inte vill vara gravid längre så finns ingenting som gör att jag mår dåligt egentligen. Annars har jag ny tid på måndag om jag inte är förlöst då.

H vaknade två ggr inatt. Vägrade sova middag idag. Vad vi en gjorde. Till slut somnade hon sittandes på en pall mot vardagsrumsbordet.

Medicinen tar hon emot, dock får vi muta henne med choklad. Mindre bra.

tisdag 22 februari 2011

22 februari 07:30

H har sovit hela natten. Så skönt. Hon tog emot ipren, mollipect, alvedon och kåvepenin flytande igår. Allt mot en muta. Två små chokladbitar från ett gesicha rulle rör :) Perfekt.
Jag har med sovit. Blödit lite mera inatt men känner absolut ingenting. Bebis stannar nog en vecka till.
Idag blir det lunch/fika med Pernilla :) Ska bli skoj. Så fort H har gått till dagis ska jag sova lite mera och sen ska jag ta mig ner på stan. Sen hem och vila igen och sen idag äre dags för middag hos farmor och farfar!! =)

Däremot har jag huvudvärk. Fortfarande och inatt när jag vaknade kunde jag inte gå utan att hålla mig i väggen. Var yr yr yr.. Kommer ihåg detta från sista veckorna med H med.

22 februari 07:30

H har sovit hela natten. Så skönt. Hon tog emot ipren, mollipect, alvedon och kåvepenin flytande igår. Allt mot en muta. Två små chokladbitar från ett gesicha rulle rör :) Perfekt.
Jag har med sovit. Blödit lite mera inatt men känner absolut ingenting. Bebis stannar nog en vecka till.
Idag blir det lunch/fika med Pernilla :) Ska bli skoj. Så fort H har gått till dagis ska jag sova lite mera och sen ska jag ta mig ner på stan. Sen hem och vila igen och sen idag äre dags för middag hos farmor och farfar!! =)

måndag 21 februari 2011

21 februari 16:17

Var till BM. Som jag misstänkte har mitt BT börjat stiga. 160/77. Bra undertryck dock sämre övertryck. Men vi får väl se vad som händer. Intressant att se om det beror på att förlossning är på G. BM trodde nästan det men hon kan ju inte säga säkert. SF mått 36cm och bebis hjärtljud 150 slag/min. Fick ny tid på onsdag redan om jag inte är förlöst då sa BM och skrattade för att kontrollera BT mest antar jag. Eftersom jag har börjat få huvudvärk.
Har varit trött i magen sen igår nu men inga sammandragningar och inte ont. Bart har läst på ang detta inatt så han har stenkoll nu säger han. Lol.

Var även till Dr med Heaven. Hon har öroninflammation. Därför hon inte sover kanske då. Får bli både ipren och alvedon före sänggående.. MEN hur ska jag få i henne medicinen? Hon har glatt druckit sin medicin förut. Men nu tog hon 5ml sen spottade hon när hon fick mera. Hon ska ha 10ml 3 ggr dagl i 10 dagar!!!! Önska mig lycka till!.

Ska snart göra tacos. Blir ett varmt bad ikv och H ska duscha med B. Pratade med dagis och hade gått bra för H där så hon fick komma fast hon äter antibiotika.

21 februari 07:47

Suck vilken natt =(

Igår var vi till badhuset ju. Hem, H somnade i bilen. B bar upp henne. Hon vaknade och Feaven vill inte hova!!!!! Jag sov. Sen till maxi, vidare till Karin och Nathan för supergod middag. Hem igen. Heaven vill inte hova!! Somnade runt halv tio. Inatt har hon vaknat 8 ggr!!!! Och den sammanlagda tiden hon varit vaken har överstigit 3 timmar. Jag blir tokig!!!! Första gången hon var vaken en längre stund sa hon bara aj aj aj. Men visade inte var det gjorde ont. Andra gången så låg hon och snackade om livet.

Halv fyra var andra gången. Då gick jag på toa och insåg att jag blödde igen. Suck. Haft mensvärk halva morgonen men blir varken bättre eller sämre så ingen bebis på G här.

Ska till BM idag. Undrar om man ska ringa så en doktor får titta på H om hon faktiskt har ont någonstans på riktigt. Alvedon får hon ju innan hon lägger sig men det hjälper ju tydligen inte.

söndag 20 februari 2011

20 februari 08:36

Igår så kom Karin, Nathan och lilla K över. Promenerade iväg till pulkabacken och var nog ute en timme iaf innan jag och Karin gick hem och drack te. Papporna stannade ute med barnen. Dom kom hem och vi diskuterade vad vi skulle roa oss med.
Blev till att papporna handlade spicy hot och så käkade vi och glodde på melodifestivalen.
N frågade om inte B skulle med ut på en öl och B var bra sugen men han stannade hemma. För min del kunde han ha gått ut och tagit en öl men ja. Man vet ju aldrig när bebis kommer.

H vaknade inatt med hosta. Var varm men tror inte hon hade feber. 37,0 i morse. Ska snart åka till badhuset och bada lite med familjen Ekström/Chape. Annars blir det inte mycket gjort denna helg.

Har haft huvudvärk i flera dagar nu. Det suger. Undrar om mitt BT är på väg uppåt.. Lol. Bara för att se till att jag inte får någon smärtlindring den här gången heller på förlossnigen.

38 + 1 idag.

lördag 19 februari 2011

19 februari 08:41

Inatt vid halv två vaknade H igen och skulle inte ligga i sängen. Skulle absolut sova i soffan. Som tur är så kom hon tillbaka och la sig när B bestämde sig för att lägga sig hos oss. Grannarna måste undra eftersom hon skriker AJ AJ AJ hysteriskt och Feaven vill inte hova!! Hon sov iaf till sju sen men hon låg nog och tjattrade mellan 1 - 2 timmar. Nu har hon tittat på film och druckit välling och jag har sovit lite på soffan. Så fort B vaknar ska jag nog sova igen.
Inga helg planer alls har vi. Det enda jag vet att jag vill göra är att SOVA! Hur kan man vara så förbaskat trött?

38 + 0 idag. B tycker bebis ska komma ut nu. Han har börjat läsa hur man kan göra för att få ut bebisen. För min del får den gärna vänta en vecka till. Då är svärmor här och vi behöver inte ringa hit någon barnvakt. Det har jag mest ångest för om det startar på natten att jag måste ringa efter någon som ska behöva vakna, sätta sig i bilen och åka hit. De barnvakter vi har pratat med föredrar det istället för att väcka H och tvinga henne att åka ut och åka mitt i natten.

Annars får det ju gärna starta på dagen.

fredag 18 februari 2011

18 februari 08:39

Idag är det alltså exakt 2 veckor till BF så förhoppningsvis så har vi bebis inom 2 veckor. Förlossningen den kommer ju gå så snabbt och smärtfritt så att den är ju inte att tänka på... (ryser av att tänka på skiten). Läser man om graviditeten online så står det på de flesta sidor att nu börjar man ställa in sig på och se fram emot förlossningen. Inte jag inte!

Igår så tog vi oss ner på stan. Både jag och H var feberfria och B behövde hämta sina glasögon. Köpte kläder till H så nu har hon lite flera byxor som inte slutar vi knävecken och fikade. Sen hem. Jag sov med H inatt och beslutade att vi ska INTE gå upp.
Sagt och gjort. 4 vaknade hon och ville upp, tände lamporna på sitt rum och ställde sig bredvid mig och grät och skrek i en halvtimme. "Mamma upp, mamma upp, mamma välling". Medan jag med lugn och pedagogisk röst förklarade att kl är 4 och det är natt och vi går upp när det är morgon. Du kan få lite vatten. Efter en halvtimme gav hon upp.. (1 - 0 till mamma) och la sig bredvid mig, bad om papper för sin näsa och vatten och sen somnade hon om till strax efter åtta. Men då ville hon inte heller gå upp utan hon ville ligga och mysa i nästan 20 min =) Tack för den.

Har även anmält henne till minisim. Börjar vecka 11. Är på torsdagar på löga. Kvart i fyra till kvart över fyra. Mamma har sagt att hon passar bebis om hon är ledig och Bart jobbar så jag håller tummarna för att vi kan gå jag och H. Det jag är orolig för att bebis kommer senare så att jag fortfarande blöder när kursen börjar. Då kan jag ju inte gå i vattnet.
Men ska bli skoj. Tror H kommer gilla det =)

Nu ska jag ta och kika runt lite på internet och sen ska vi väl snart äta frukost. Jag dricker en kopp hallonbladste nu jag =)

torsdag 17 februari 2011

17 februari 09:34

I förrgår natt var H vaknade o krånglade nästan hela natten. Sov nog MAX 45 min middag igår. Hade feber igår och var trött och hängig. Hon tog en dusch med B innan hon skulle sova och somnade nog närmare nio. Så senare än vanligt. Kl 01 vaknade hon och var vaken till runt 04. Jag la mig igen vid 0120 och hon o B tittade på tv. 0239 vaknar jag för hon är hysterisk och skriker aj aj aj aj som hon även gjorde innan jag la mig så jag går upp och tar med henne ut i vardagsrummet och ger alvedon och föerslår att jag ska läsa saga i sängen. Hon skriker NEEEEEEEEEEEEJ, feaven vill inte hova. Sagt och gjort. Slog på film och la mig på soffan men inte skulle hon sova inte. Och jag fick inte ligga ner. Vid 04 fick jag iaf med mig henne tillbaka till sängen och tack vare att hon var vaken i 3 timmar inatt så fick vi ju iaf en timmes sovmorgon. Vi gick upp kl 7 ist för 6. Hon borde vara helt slut. Hoppas vi sover middag idag. Känner att jag behöver det.

Ska snart ta och ordna frukost. H har i princip levt på välling i ett dygn här nu.

Jag är trött och sliten men ingen feber, lite snor och lite hosta så jag är helt klart på bättringsvägen. Nu är det H som är sjuk ist och B som hade frossa och huvudvärk inatt.

Varför vill hon vara vaken för?

onsdag 16 februari 2011

16 februari 19:28

Världens bästa farmor kom hit och var barnvakt till H när jag och åkte till doktorn. Vi fick även låna deras bil så slapp vi skrapa rutor. TACK och BOCK!

Kom dit. Jag hade frikort som jag misstänkte. Antingen kunde ja få tillbaka 180kr och så fick jag frikort till maj eller så strök hon ett besök och jag fick frikort till oktober men fick inga pengar tillbaka. Sa att hon kunde stryka ett besök :) Hellre frikort längre ifall det nu blir så att jag måste gå till läkare eller sjukgymnast efter förlossningen.
Iaf. In till läkaren.
Han hälsade. Sa hörde att du haft hosta och feber. Sätt dig där, dra upp tröjjan. Andas in djupt, lugna andetag. Knackade. Sa lungorna är rena. Har du hostmedicin. Ja mollipect hemma. Ja ta det. Återkom om några dagar om febern ej gått ner hejdå. Tog nog inte ens 2 min.

Sen var vi in på blixtvisit till BM. Magen hade växt lite men vet inte hur mycket och orkade inte fråga. Hjärtljud runt 146 och BT typ 150/90 avrundat. Sen var jag klar där med. Berättade om mensvärk och lite blod och så och hon sa att det kan ha startat men förmodligen inte. Fick ny tid på måndag.

Annars har vi inte gjort mycket idag. Jag drar mig för att hosta och andas in djupt för det gör ont. H har feber. Vi har nyss ätit middag och sen ska hon och B duscha så hon får känna sig mindre svettig när hon går och lägger sig.

I morgon händer inte mycket. Vill bara bli frisk nu.

16 februari 07:02

Fy fan! har ju tagit alvedon regelbundet sen i söndags och märkt av att jag har svettats när jag tagit dom men inte mera.
Igår började jag få mensvärk vid elva och på kvällen och inatt har jag sett lite blod när jag varit på toa. Livrädd att förlossningen ska ha satt igång =(
Började hosta upp slemmiga klumpar igår. Hårda gulgröna saker med blod i och inatt har jag spottat upp rena blodklumpar och varje gång jag hostar så kommer det upp blodblandat slem. Fy fan. Har mera mensvärk nu.
Ringde 1177 och hoppades dom kunde boka in mig hos flm nu på morgonen så man får en tidig tid men icke måste vänta till flm öppnar kl 08 för att få boka en tid =(
Tog iaf tempen inatt när jag vaknade med frossa och då hade jag 39,2. SUCK!

H har varit vaken i princip hela natten. Jättevarm. Nu på morgonen gick hon med på att kolla feber och hon hade 39,1. Dock ärh on pigg! Skönt det. B har gnällt hela natten om att han fryser rejält å han är väl sjuk snart han med. Hur ska detta gå? Även om förlossningen startar lär vi ju inte kunna åka hem till en influensasjuk familj med den? Eller?

Hoppas mitt har stannat vid influensa och inte blivit lunginflammation. Väsande tung andning när jag ligger och ont på höger sida bak i ryggen när jag andas =(

tisdag 15 februari 2011

15 februari 17:47

B skjutsade H till dagis och sen åkte han för att simma. Då ringde dom från ICA och erbjöd honom arbete. Dock måste han lämna urinprov för drogtest men vi vet inte när. Vi vet inte när han börjar eller hur han ska jobba men han ska få jobba iaf. Toppen! =)
Får väl hoppas att han får börja, att han trivs och att han får fortsätta. Antar att han blir tvungen att jobba hela sommaren igen.
Sen kom han hem och storstädade. Schysst. Han skippade intervjun i Enköping nu så hoppas verkligen inte ICA ångrar sig eller så =)

Har inte gjort mycket idag. Jag är fortfarande inte helt hundra och idag har jag haft sammandragningar så fort jag rört mig och även mensvärk/molvärk. Vad vi nu ska kalla det. Så antar att livmodern förbeder sig på vad som komma skall. USCH! HAr iaf ringt till farmor för att höra om hon vill vara barnvakt OM de skulle komma de närmaste dagarna eftersom jag är sjuk och H snorig. Så hon kan säga ifrån så hon inte blir smittad.

15 Februari 07:25

Fy farao. Kommer jag bli piggare? Igår tog jag alvedon var 4e timme så fick aldrig någon febertopp. Däremot vaknade jag inatt. Tog lergigan innan jag la mig för att få sova vilket resulterade i ca 4 timmars sammanhängande sömn. När jag vaknade så frossade jag rejält och febern var på väg upp. Bara att ta alvedon och invänta svettattackerna. USCH. Nu här på morgonen har jag hostat upp flera hårda bitar och den sista var blodig. Ja det är trevligt.
Är så trött.
B ska skjutsa H till dagis sen och jag ska lägga mig. Förstår inte vad hon ska upp sex och göra när hon sen gnäller hela morgonen för hon är trött. Suck.

Jag vill så gärna se roxette!! 24/7 spelar dom i Gbg. Får låna fasters lgh så kan se dom. MEN! Vem ska vara barnvakt? Det är en söndag och har B jobb tror jag inte han tar ledigt för att jag ska se Roxette. Måste ju ha bebis med mig.
31/7 spelar dom på suikerrock i Belgien. Det är också en söndag. Men tror jag lättare får med B till Belgien så kanske han kan be om en eller två dagar ledigt så vi kan åka. Om han nu får jobb.
Varför har dom bara en spelning i Sverige?

måndag 14 februari 2011

14 februari 11:04

Idag är det alla hjärtans dag. Jag har ju legat hemma och mått piss så ingen present till B och han handlar aldrig preseneter så.

Igår så ringde jag förlossningen för att fråga ifall bebisen blev påverkad när jag har feber och det blev den. Då har bebisen också feber berättade BM. Hon rådgjorde med en läkare som sa att jag skulle kontakta min familjeläkare och gå och lämna prover. Fick tid på kvällen och Forslund körde mig dit. Tack, puss. CRP 40 vilket var förenligt med graviditet, strep a u/a och urin u/a så förmodligen influensa. Bra att jag kom i vilket fall eftersom jag var gravid sa läkaren.
Ifall det inte är bättre i morgon ska jag ringa flm för nya prover och diskussion ang lungor ifall det kan ha utvecklats till en lunginflammation.

Inatt har jag tagit mina alvedon var fjärde timme så har inte behövt få några toppar på feber och så klart inga dippar heller så har sovit bättre. Dock vaknade jag vid 4 med molande mensvärk och kunde inte somna om. Kl 6 gav jag upp och la mig på soffan och då så somnade jag DIREKT! Antagligen så låg bebis o klämde neråt. Så någon alla hjärtansdags bebis blev det inte.

B var på intervju på ICA idag. Först en kort intervju därefter blev han skickad på en annan intervju, en längre. Så vi får väl se. De frågade om han ville börja introduktion vecka 8 eller vecka 10 och han svarade vecka 10. Så hoppas att bebis behagar komma ut tidigare eller vecka 9 som den är beräknad då ;) OM de nu blir någonting. Han fick med sig en lapp hem och dom talade även om att alla som går vidare i rekryteringsprocessen får ett sms ang när dom ska gå och lämna drogtester. Sen ringde Enköping till honom igen idag så i morgon kl 3 ska han på intervju där. Mycket nu. Antar att det blir jag som hämtar hem H i morgon. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon. .

Ja det var allt. 37+2 idag.

söndag 13 februari 2011

13 Februari 08:08

37+1. Dagarna släpar sig framåt. Fy fan hur jag mår. Detta kommer bli ett gnällinlägg så läs inte om du inte vill :)

Gick och la mig vid tio. Somnade bredvid H utan problem. 23 vaknade hon och ropade på pappa och ville att mamma skulle gå. B kom och la sig hos henne och jag gick ut till soffan och fick världens feberfrossattack. Örontempen visade 39,3 så tillagt med 0,5 blev det ju 39,8. Tog två alvedon. Ett varmt bad (som man inte ska göra för att sänka feber). Och la mig efter 12. Vaknade 03,50 och hade feberfrossa och tempen visade 39,5. Bara att dra på sig täcken, på med kläder, ta alvedon, somnade. Vaknade halv fem igen och svettades. FY FAN! Har inte sova många minuter inatt.

H vaknade vid halv sju. Jag hörde henne och gick upp och B blev upprörd och tyckte jag skulle lägga mig. Fast jag kan inte bara ligga. Jag kan lika gärna ligga på soffan och sova när H ser på tv och dricker välling eftersom B kommer få umgås med henne hela dagen. Känner för ett bad snart igen men måste nog vänta lite för annars vill hon följa med och igår när jag badade såg jag hur de rök ur vattnet :)
Var säkert supervarmt, jag frös dock så jag skakade.

Men ska sluta gnälla.

lördag 12 februari 2011

12 februari 17:04

Jag blir inte bättre direkt. Men febertermometrar är skumma. 38,1 rektalt nu iaf så den stiger. 38,8 i örat före bad och 39,0 efter och så ska man lägga till 0,5 och i mun så har jag 36,1 =) Men känner mig inte pigg för fem öre. Har ont i kroppen. Hoppas verkligen inte bebis tycker att det är en bra dag att komma ut på. Är ju bara 37+0.

Jag som hade planer för måndag och tisdag men antar att jag får ställa in måndagssimningen.

Har bett syster handla med sig saker till mig. Noll aptit så hon ska få handla en cola 33cl, en påse ostbågar, marabou mjölkchoklad och två apelsiner. Tack sis. <3.

På tisdag ska B få handla en ica ettan semla till mig.

12 februari 08:24

Igår kväll var vi över till Karin o Nathan o käkade pizza. Det var ungefär vad jag orkade med så där på fredagskvällen. Mådde inte hundra. Åkte hem vid åtta. H somnade vid halv nio - nio. Jag gick och badade, drack en kopp the, kräktes, gick och la mig. Vaknade och hade feberfrossa. Upp till B och hackade tänder och skakade och sa att du måste hjälpa mig. Bara att lägga sig ner så han kunde börja lägga på täcken och filtar. Till slut blev det fyra st o han låg bredvid och endå skakade jag och hackade tänder. Fruktansvärt. Ingen feber enl rektaltemp. Suck. Måste skaffa en muntemp. Litar ej på våran rektaltemp längre och inte på örontemp heller.
I morse hade jag 37 rektalt, 38,2 i höger öra och typ 36,5 i vänster öra.

Bart sa igår att det är väl hans lott i livet att ha feber när jag föder barn. Allra helst blir väl han sjuk om en vecka eller så så har han feber på förlossningen igen.

Meningen var att vi skulle åka till badhuset idag men vi får se om jag orkar det.

Sen har min bror födelsedagsfest och det verkar ju som att någon fest blir det inte för mig.

torsdag 10 februari 2011

10 februari 21:41 Tävling!!!

Ska du vara extra noga med vad du väljer är det nu!

Nyfödda barn är ömtåliga små personer, och behöver produkter som verkligen fungerar. Libero lägger ner mycket tid och stor omsorg på blöjor och babyvårdsprodukter för de allra minsta. Med ett skonsamt och svanenmärkt sortiment kan du känna dig säker på att ditt barn får det allra bästa. Se här när vi besökte Danderyds BB – helt magiskt!
http://www.youtube.com/user/liberosweden#p/u/0/ESMoqEz9QsY

Jag tävlar ut 2st kit med produkter ur Liberos skonsamma sortiment!

Tävla du med, tävla här.

10 Februari 20:20

Har varit på badhuset med Karin o K. Som vanligt så har jag ONT i bäckenet. Jag antar att det är för att jag går med STORA steg i vattnet eftersom man är så tyngdlös.

Bjuder på en tjockisbild från idag. Lägg märke till H´s nya stövlar vi köpte på rea. Hon ville sova med dom på :)Detta retar upp mig. Vad får folk för bild av Sverige? Om 14åringar ska skriva om sin första gång i skolan alt sin fantasi ang sin första gång?

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1220425/2011/02/10/14-jarigen-moeten-opstel-schrijven-over-hun-eerste-keer.dhtml

10 februari 07:35

Trött trött.. Sovit dåligt inatt. Har haft ont i min högra ljumske/höft. Bebis har väl legat och tryckt men har inte kunnat hitta någon bekväm sovställning utan att behöva dra efter andan.
H vaknade 06:19 idag. Suck. Jag får vara glad att hon sover hela nätterna och tro mig det är jag. Men tänk om vi kunde sova till kvart över sju iaf..

Såg film med B igår. Pirahana eller nått sånt hette den. Blev någon underjordisk jordbävning så sjöbottnen delade sig och så kom de upp massa mordlysna pirayor.. Ingen film jag rekomenderar! =) haha.

Idag ska jag följa B på stan. Han ska handla löparkläder och han ska på intervju på manpower. Sen ska jag hem och sova igen.

Nu dags o ge frukost till H. B ska ta henne till dagis så jag kan sova lite till. Fan hur trött kan man vara?

onsdag 9 februari 2011

9 februari 19:44

Idag var jag till BM. Allt okej. BT 155/87 eller nått sånt. Börjar stiga. Som med H på slutet. Undrar vad det ligger på under förlossningen. Fick tavegyl utskrivet mot klåda. Bebis låg fint med huvudet neråt och det spelade ingen roll åt vilket håll den hade armar och ben.
Hjärtljud ca 155 och SF mått 34cm så ligger precis på medellinjen. Fick ny tid till BM nästa vecka redan.

Sen ner på stan, köpte simring till H. In på HM. Klänningen var slutsåld där med. VA FAN! Det är sommarkläder. Dom trodde att ev skulle det komma in flera.

Hem till farmor o farfar på middag. Nu mår jag illa.

9 februari 12:14

Sitter hos Emma. Hon kom hem till mig i morse och färgade håret på mig så nu har jag iaf en färg på håret. Känner mig så tjock och otymplig. Käkat max till lunch och det gjorde ju inte saken bättre.
Snart ska vi till BM. Ska bli spännande att se vad hon säger. B har ju fått höra av henne att han måste skjutsa in mig om jag får värkar men jag vill ju inte åka in DIREKT. Vill inte vara där ju.

Har hittat en klänning på HM jag vill ha till H. Dock så fanns den inte i hennes storlek i affären. Typiskt.

Även hittat en resa jag vill åka på tillsammans med elle o malin o barn men frågan är om dom vill åka med mig o barn :)

tisdag 8 februari 2011

8 februari 17:07

Idag har jag minsann varit och simmat med Pernilla. Därefter plockade vi upp Karin och ner på stan för att äta lunch. Först kollade vi bankiren men det ratade jag snabbt, sen till Bellman, men inget gott där heller. Sen kollade vi varda och ja vad det nu hette men icke. Blev tillslut lunch på gränden. Helt okej. Tog en sväng till Åhlens för att se vad de hade i bebisväg men inget speciellt där. Sen kom B o H o hämtade mig, skjutsade H till mamma/mormor.. Hon hade målat en teckning på dagis tillsammans med en förskolelärare. Haha.. Mamma titta mamma, mammas mage, Feaven och pappa Bart!! Vet inte varför han ska heta pappa Bart för :)

Vi åkte till ica ettan, köpte semlor. Åt en semla. Kände att jag hade mensvärk. Gick och la mig. Har sovit i två timmar. Mycket skönt men har fortfarande mensvärk. USch. Ger mig ångest inför det som komma skall. Mår illa också. Kan bero på semlan eller chokladen?

B ska göra wok till middag. Vill åka till hälla o titta i affärer. Men ingen som vill följa med.

måndag 7 februari 2011

7 feb 15:51

Jag är trött. Så jättetrött. Hoppas jag bara behöver vara så här bedövande trött några veckor till. Lämnade H på dagis i morse, uppfriskande promenad som gjorde mig helt slut. Hem. Sov till kvart i tolv. Till pizza hut med B, åt lunch, in på IKEA o köpte plastad frotte och stearinljus, hämtade H. La mig igen. Efter en timme gav jag upp. Kan inte somna iaf.
Det gör ont i kroppen, det kliar på kroppen, det värker i handleder. FY fan vad det här suger.

Nu ska jag dricka en kopp hallonbladste. SKa dricka massa te så kanske bebis kommer i 38+???? =) Sen ska jag hem till en arbetskollega på me and i party. Trött och slut men om mina gravida kollegor orkar så orkar fasiken jag med.

7 februari 07:29

Trött. Idag gick vi upp 06:51. Men läst just en väninnas blogg o hennes dotter vaknade 04:35 så jag ska väl vara glad.
H har sovit hela natten. Skönt det. Det har inte jag. Jag längtar efter att kunna ligga bekvämt och andas ordentligt. Kommer väl inte få sova ordentligt på ett år iaf men jag kanske åtminstonde kan ligga skönt när jag väl ligger?

Idag händer det inte mycket. Snart dags för frukost till H, påklädning och sen ska hon o B till dagis och jag ska sova vidare. Synd att man inte sover lika bra på nätterna som på dagarna?

Jag bekymrar mig ju för allt så ska bli spännande att få höra vad det innebär att bebis ligger med rumpan under min högra revbensbåge och armar och ben åt vänster. Har läst och hört att bebisen måste vrida sig trekvartsvarv för att hamna rätt under förlossningen då ist för ett kvarts. Frågade mina gravida kollegor o dom hade också läst o hört det. Hoppas bebisen är så klok så den vrider sig så mycket för inte skoj om den ligger fel o man får utdragen förlossning.
suck.

söndag 6 februari 2011

6 februari 17:05

Tog och bakade scones till frukost i morse. Helt okej men nog fasiken är scones torra?
Tog oss till badhuset. Träffade på Sofia och son så fick lite sällskap. Efter en timme ungefär så insåg vi att H´s simring gått sönder så bättre att åka hem ist. Sov middag med H i två timmar typ och nu har vi precis ätit morotssoppa. GOTT! Håller även på att göra köttfärssås på 1kg köttfärs.. Haha. Vi hade massa saker i kylskåpet som höll på att utgå så nu kommer vi ha mat ett tag framöver ;) Måste ju iofs frysa in lite men iaf.

jag vill färga håret!!!!!!!!!!!

6 Februari 07:55

Idag tyckte min väckarklocka att vi skulle gå upp 05:50. Jag känner mig så där lagom mör. Sover askasst. Upp tidigt. Lyckas inte somna på dagarna. Känns som om jag vore en zombie.

Igår var jag över till Karin som fyllde 30. Trevligt. Men efter någon timme så orkade jag inte mera utan åkte hem. Det var mindre skoj. Såg en film med B "I rymden finns inga känslor" eller nått sånt. Helt okej film.

H håller på att göra mig galen just nu. Plockar av sin blöja HELA tiden. Ska springa omkring naken. Vilket är helt OK om hon kissade på toaletten och inte överallt hon springer omkring.

Undrar vad vi ska göra idag. Vi kände att vi måste göra något med H och badhuset står högt på listan men vet inte om jag orkar. Fast iofs. Kanske ska stå ut någon timme.

SUCK!! Nu kissade H ner vardagsrumsmattan. Tur är väl att deras urin inte luktar så starkt för att den kan jag nog inte tvätta i tvättmaskinen hemma..
Hon varnar när hon börjar kissa med. Varför kan hon inte bara gå till toaletten eftersom hon blir jätteledsen när hon väl kissar på golvet =(

lördag 5 februari 2011

5 februari 08:07

Igår så hade vi Karin, Nathan och Keegan över. Trevligt. Barnen var helt galna och föräldrarna drack kaffe/the och amaretto. Ja alla utom jag då ;) H somnade närmare tio men vad hjälper det. Runt halv sju - tjugo i sju. MAMMA Feaven VILL inte sova mera. SUCK! Bara att lägga sig på soffan. Fick ligga en halvtimme iaf. Är mycket trött.
Ska skjutsa mamma och handla nu på förmiddagen och sen ska jag hem till sängen. Ikväll ska jag hem till Karin E som fyller år :) Spännande och se om hennes mage växt någonting sen sist jag såg henne.

Jag känner mig stor och enorm. Igår var jag jättetrött. Kände inte själv men Karin såg det tydligen.

Vecka 36+0 idag. En vecka till åtminstonde sen får bebis komma ut. Vill ju att den ska komma över 3 kg åtminstonde.

fredag 4 februari 2011

4 februari 08:09

Inatt har jag bara varit upp på toa 2 ggr. Sån lyx. Tog två lergigan igår innan jag la mig så det hjälpte nog till. Nu måste jag klara mig utan dom några nätter men sen kan jag ta igen.

H vägrar o äta frukost på morgonen. Delvis mitt fel. När hon vaknar runt halv sju får hon välling så jag kan slappa lite till. Men sen när vi ska äta vid åtta så äter hon inget. Eller jo vissa dagar gör hon men idag och igår så absolut nej. Tog typ tre tuggor på en smörgås och ratade på flingor och mjölk och yoghurt.

Nu är hon färdig för dagis. Bara ytterkläder som skall på. Väntar på att B ska vakna. Han vaknar väl runt halv nio. Sen ska dom bege sig och jag ska gå och sova! =)

Tittade precis ut. Det snöar!!! För fullt.. Så nu kommer vintern tillbaka då.

Måste handla cantadouostar och grädde sen. Har det hemma för en fläskfile men nu är vi två familjer som ska äta ikväll så behöver lite mera.

Karin, Nathan och Keegan kommer över.

torsdag 3 februari 2011

3 februari 19:32

Varit på mitt ultraljud. Har haft lite rosa på pappret hela dagen men inge allvarligt. Har haft ont bak i ryggen och lite mensvärk. Men det värsta är att det har gjort så ont i blygdbenet. Som att det har gått i två delar. Ja konstigt. När hon gjorde ultraljud fick hon nästan ta av mig trosorna för att se bebis huvud. Den ligger långt långt ner nu sa hon.

Moderkakan låg i bakvägg så inte därifrån jag blöder. Ingen vaginal undersökning men hon misstänkte att jag blödde för att jag hade börjat öppna sig eller att livmodertappen börjat mjukna. Bebis kunde ju komma snart men förhoppnings stannar den längre.

Den var +6% så vägde ca 2890g idag ist för 2700gram.

3 februari 08:53

Suck.
Jag blöder. Igen. För er som blir äcklade. Sluta läs. Min blogg, jag skriver vad jag vill. Jag blöder inte mycket. På en timme har det kommit lite lite i bindan. Men kommer på papper. Både ljusrött och klarrött med små klumpar.
BM på förlossningen trodde det var en tekningsblödning pga sköra slemhinnor så vi hoppas väl på det. Ifall jag börjar blöda mera eller får ont så blir det förlossningen för kontroll. Annars ska jag nämna det när jag ska på ultraljudet idag.

Har inge ont som tur är och bebis rör sig. Ska snart gå och duscha. Känner mig inte så fräsch.

3 februari 07:27

Idag vaknade jag 06,38.. H sov till 07,10. Så drygt att ligga där, vara supertrött och inte kunna somna om. Tror jag varit på toa BARA 4 ggr inatt. Inte illa.

Idag ska vi på ultraljud. Gick på promenad med H igår. Hon berättade att hennes svåger och svägerska fått veta kön på ultraljudet dom var på för ngn vecka sen bara och dom har BF 14 februari. Nu är ju fråga. Ska jag fråga eller inte? B vill ju gärna veta. Tänkte ev säga att om hon vill berätta får hon berätta för B efteråt så går jag ut. Kanske. Vet inte. Skulle ju vara skoj att veta också men tänk om jag ångrar mig?

Idag fyller min bror år. Inte illa. 23 och allt. Önskar jag vore så ung igen. Så mycket jag skulle göra om i mitt liv.
Fast jag skulle önska att det var 2000 igen eller 2001.

Drömmer konstiga drömmar.. men är väl för att man är gravid. I helgen drömde jag två nätter irad att vi fick en tjock liten dotter med massa hår som skulle heta Ingrid. I förrgår drömde jag att hon sa på ul att bebis var +40% och skulle väga 5,700gram när den föddes och snitt var det inte tal om. haha.

Inatt drömde jag att jag gick på promenad UNDER vattnet med en gammal vän. Skumt.

onsdag 2 februari 2011

2 februari 17:45

Jag är så trött så trött. Vill färga håret men kan inte själv och ingen som kan göra det på mig just nu. B vägrar! Han förstår inte varför jag ska göra det för. Jag ska ju föda barn snart iaf och se förjävlig ut typ. Ja de e tacken.

Tror jag somnar snart. Tänk om jag kunde vara så här trött när jag gick och la mig om två timmar med. Det skulle vara UNDERBART!

Var och hälsade på E och lilla (stora) S idag :) Käkade semlor med mig själv eftersom E ej kan äta. Hoppas det går bra på allergi i morgon.

Sen till jobbet och tackade av dom som slutat och tittade på allas bebisar. Snart så kommer den lilla ut men jag vill inte tänka på förlossningen. FY FAN! Det kommer vara fruktansvärt. Försöker tänka positivt men kan inte.

Har lagat fisk och potatis till middag. Vikt in tvätt, slagit igång en tvättmaskin o fixat i köket. Nu orkar jag inte mera. Huvudvärk, klåda, ont i bäckenet, svullna ben, anklar och händer.. Dricker en kopp te och längtar efter att få SOVA! =)

2 februari 08:28

Igår stekte jag minsann pannkakor och sen åkte vi till badhuset. Träffade kollegan A och hennes son N och så A´s vän med son. Heaven hade superskoj. Jag tog det så lugnt som möjligt men hade så fruktansvärt ont i bäckenet när vi kom hem så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Två gånger kändes det som att bäckenet gick i två delar. Det var en väldigt intensiv brännande smärta. USCH! Hoppas att ingen av mina vänner behöver få de så. La mig i soffan och läste och tyckte att bebis var väldigt slö. Fick ingen reaktion alls från den på över en timme. Tillslut drack jag kall vatten och då fick jag lite fart på den.

Men inatt och i morse har den varit som vanligt så den var väl trött av badet.

Har precis fått på H hennes ytterkläder. Vi väntar 3 min till och sen ska vi på med skor och sen ska vi promenera till dagis.

Fast nu kom hennes pappa upp så han kanske går då.

tisdag 1 februari 2011

1 februari 13:28

Nu är vi iaf inne på den månaden jag tänkte föda barn ;) Men antar att det inte blir så.

Idag tänade jag pengar köpte choklad på maxi köp 4 för 20 kr gick ut såg att jag ej fått rabatt så hade betalat typ 23,60kr. Hormonell som man är gick jag till kundcenter hon kollade. Jonog var det fel. Så fick 3,60, avrundat till 4 kr plus 25kr för dom gjort fel så fick min choklad gratis och tjänade tjänade 6 kr på det eller nått sånt.

Idag har jag sovit hela dagen! Dricker hallonbladste nu. Ska snart börja göra pannkakor. Sen ska vi tll badhuset med Andreea och Noah.