måndag 10 september 2012

10 september 20:54

Herregud vilket humör fröken Heaven är på. Det är så att det är trist att umgås med henne emellanåt. Men förstår henne med. Hur lätt är det att inte få lägga sig i tid, sova för lite, äta på oregelbundna tider etc.

Jag gör mitt bästa för att få det så regelbundet som möjligt men är inte lätt jämt när vi är många viljor och alla ska respekteras. :)

Idag så krånglade hon vid maten IGEN. Vi har sagt åt henne tusen ggr att man sitter på stolen. Man hoppar in upp och ner på den eller ställer sig bredvid. Samma sak att man äter med sked eller gaffel (hon får välja) och man kastar inte mat. Vad gör hon. Hoppar upp och ner, slänger mat, äter med fingrarna. Vi säger åt henne några ggr och tillslut säger jag att det är sista gången jag säger åt dig. Fortsätter du så går vi till sängen så får du lägga dig och vila (hon hade tjatat om det). Hon fortsätter och Bart går upp med henne och säger att mamma kommer snart.

Jag äter klart, går upp till Heaven med Sammy. Lägger mig bredvid henne och stryker henne över håret medan hon skriker hysteriskt "JAG VILL HA MAT, JAG VILL INTE LIGGA HÄR". Astrött var hon och hon gnuggade sig i ögonen. Jag sa nej nu vilar vi. Jag har lagt undan mat till dig och så äter vi ihop när du vaknar. Efter 30 min hysterisk skrik vänder hon ryggen åt mig och säger "jag älskar inte dig mamma". Sen somnade hon. En och en halv timme senare vaknade hon glad och talade om att hon älskade mig och ville äta mat och att det var jobbigt att vara så trött.

Samma nu på kvällen. Kommer överens om när hon ska lägga sig. Tittar på klockan. Hur ska visarna stå etc. Vem som ska följa med. Sen när vi väl kommer till sängen ska det skrikas och gråtas och sparkas ett bra tag innan hon lägger sig ner. Bara att sitta lugnt bredvid tills hon lugnar sig.

Blir bra att komma hem nu så att vi får ha lite rutiner ett tag. Har varit mycket nu på sista tiden.

Har pumpat ut ca 125ml nu som Sammy ska få när han vaknar. Han sover i Barts knä. Så jag festar loss på en bacardi cranberry som jag köpte i Holland förra veckan :) Bäst att passa på. Vet inte om dom säljs i Sverige fortfarande och dröjer till nästa sommar innan vi kommer hit igen.

Har varit och handlat idag. Choklad till mamma och farmor. Majonäs, tartarsås, the, vin, champagne (så vi kan fira in vårat nya hus:D), ris. Ja massa saker vi ska ta med oss hem till Sverige. Kommer bli en överfull bil.

På onsdag har dom en brödmaskin på Aldi för 39,90Euro som vi ska titta på med =)

1 kommentar:

  1. Känner en som har ALDIs brödmaskin, hon älskar den, hon fick dessutom med en stor receptbok som inte ingår med tex den brödmaskin som vi köpte (märke och i vanlig elektronikaffär) så jag har bara hört bra om den!

    SvaraRadera