fredag 18 mars 2011

18 mars 09:14

Igår så hade H 39,6 rektalt när vi vaknade från middagsvilan så gav henne en supp ipren. Mamma kom hit och jag ringde B o frågade om vi skulle passa på att handla när han slutade jobbet. Jo det skulle vi. Åker iväg, skyndar oss för mamma smsar att L skriker.
När jag är på parkeringen ringer mamma och säger i panik "Linnéa, skynda dig, Heaven skakar och är svart om läpparna". Så jag lämnar B o springer in och då så sitter H i soffan och hyperventilerar, frossar, är gråblekdaskig i ansiktet och svarta läppar. Jaha tänker jag. Hon har krampat. Varm är hon men örontempen visar 38,7. (då tillagt 0,5). Tar min telefon, ringer 1177. Då kan man inte ringa 1177 om man inte har pengar på telefonen. Vänder mig mot datorn för att ladda den men då kommer B in så tar hans o ringer. Efter 10 min i telefonkö och H fortfarande är blå om läpparna ringer jag ist 112 och ursäktar mig och säger jag vill bara ha en remiss till barnakuten. Då sitter jag med en skakande H på ena knäet och ammar Leo på andra sidan.

Får på H kläder o L kläder och går. H spyr ner hela trappen. Glad att vi klarade bilen. Åker till barnakuten och får deras ambulansintagsrum pga mkt RS barn.

H har då en hjärtfrekvens på 202, temp på 41,1 och sp02 på 95% (tur att någonting var okej iaf).

Hon får alvedon som hon kräks upp så hon får en supp ist. 30 min senare är hon pigg som en lärka och springer omkring och leker.
Vi får dock vänta till runt 22 innan läkaren kommer. Vi kom in ca 17,15. Hon vill ha crp o URINSTICKA. Jag kan tala om att det är inte lätt att få en 2 åring att kissa på beställning. Men ställde henne naken vid ett handfat så kom det kiss till slut. Urin u/a. Ketoner pga svält förmodligen (hon har inte ätit så bra) och crp 7. Barnläkaren tyckte hon var ok i öronen men eftersom en annan läkare sagt öroninflammation skulle vi fortsätta med spektramox.

Fick stanna över natten om vi ville men jag kände att det blir stressande för H att sova på ett främmande ställe, vi bor så nära så att vi kan åka in igen om de e så och att jag ville stanna med H då och då stannar Leo med och dom har barn med RS inlagda.

Så vi får en klysma diazepam med oss hem att ge om hon krampar och krampen inte släpper och så får vi åka.

Natten har varit orolig. H har vaknat flera ggr och gråtit. Leo har sovit bra iaf. Tur det. Känner mig smått sliten idag. Och man blev inte gladare när man kommer upp och det är VITT på backen igen. Man visste ju att det skulle hända men så trist.

1 kommentar:

  1. Usch så hemskt! Hoppas att hon kryar på sig snart!
    Jag tänker på er!

    Kramar Linnéa (i Belgien)

    SvaraRadera