onsdag 15 januari 2014

15 januari 10:16

Eftersom jag arbetar på en arbetsplats där vi träffar på många människor som är påverkade av alkohol och droger tänker jag mycket på mina barn. Hur viktigt det är att uppmärksamma detta. Att ha kontroll på vilka de umgås med. Att prata om det hemma. Varför det är farligt och hur man ska kunna undvika det.
Nätdrogerna bara ökar. Så fort någon blir narkotiaklassad så ändras någon del i tillverkningen och vips så är de godkända igen. Hur ska vi stoppa införseln av dessa droger. Vi är ju med i EU med öppna gränser så går inte att stänga gränserna ut från Sverige för att på så sätt försöka hindra. Tullen lär ha fullt upp med att gå igenom post och brev för att hitta droger.

Det finns utbildningar på nätet i där alkohol- och drogpolicy ligger som bas. Dessa utbildningar skräddarsys efter det din arbetsplats behövs.

ndp.nu är en sida där en sån utbildning kan beställas ifall det behövs till arbetsplatsen. Utbildning i missbruksprevention är någonting som många arbetsplatser borde ha. Vem som helst kan fastna i missbruk. Det kan vara dina barn, din granne, din farmor, barnens kompis föräldrar. Att kunna se och hjälpa till är viktigt.
Kopierad från http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/450418-bara-en-av-fem-missbrukare-far-vard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar