söndag 21 december 2014

Sponsrad Video: God Jul önskar Systembolaget - #1

Diskussioner är det alltid runtomkring mig tycker jag om Sverige. Att starksprit enbart kan köpas på systembolaget. Inte som i resten av Europa där starksprit säljs på mataffärer. Fördelarna med detta är att det inte är lika lätttillgängligt och det blir flera barn som fira en vit jul hemma med sina föräldrar. Hur många barn finns det i Sverige som växer upp i ett hem som består av fylla på julaftonen?

Även om det är många som ej tänker på det så är det i folkhälsosynpunkt gynnande att systembolaget har monopol på att sälja starksprit.
Alkoholen får ju även människor att byta beteende. De blir mer högljudda, slåss mer och blir sjukskrivna. Förhoppningsvis så minskar detta antalet misshandelsfall och att fler tar sig upp till sina jobb och kan sköta dem.


Enligt videon ovan och forskarna så dricker den svenska befolkningen upp emot 30% mindre än vad andra länder gör. Tänk på vad ni gör över jul och nyår. Tänk på era barn. Tänk på vilka följder alkoholen kan ge. Drick något gott till maten men drick med måtta.


Camilla, Anna-Karin och Ingela. Kan detta vara något för er att skriva om?? Kontakta mig så ska jag berätta hur ni ska göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar