torsdag 25 augusti 2011

25 augusti 19:08

Nu måste jag diskutera med er som läser. Ang lekhagar.

När H var liten så var min svärmor och resten av B´s familj ang lekhagar. Jättesmidigt tycker dom. Man stoppar ner barnet där och så kan man göra det man vill. Jag förstår inte riktigt poängen? I början när barnen är nyfödda kan dom ligga i sin babysitter. När dom blir mera rörliga kan dom sitta i sin matstol. När dom börjar klättra ur den får man väl sätta dom i spjälsängen om man måste "bli av med" dom en stund? Eller?


I lördags togs denna diskussion upp igen. Varför har jag ingen lekhage att stoppa ner L i.. Varför ett täcke på golvet? Eh, sa jag? För att han ska kunna röra sig, för att han inte ska vara instängd.SVärmor förstod inte riktigt hur jag kunde göra saker då. Jag tycker att har jag skaffat barn är det väl min sak att barnsäkra? Hur ska ett barn kunna lära sig att krypa om dom har en kvadratmeter till godo? Eller tänker jag fel?Hon sa även att det går ju inte att lägga ett barn att sova i spjälsängen om den står på övervåningen?? För då ser man inte barnet? Däremot kan man stoppa barnet i en lekhage och sen gå och duscha? Nej jag förstår inte? Så ni som läser? VAd tycker ni om saken??Bilden är hittat på google.

3 kommentarer:

 1. Det är nog varken första eller sista gången era kulturer krockar :)
  Lekhage finns det väl i princip ingen i Sverige som använder sig av och därför är vi emot det för det är inte så vi uppfostrar våra barn.
  Jag skulle aldrig få för mig att skaffa en sån. Som du säger: Barnsäkra hemmet och håll ditt barn under uppsikt så behövs ingen. Hur kul kan det vara att ligga instängd där som en apa i bur? Och även om jag hade en skulle jag inte stoppa ner mitt barn där för att gå o duscha tex. Antingen kan barnet följa med, eller så duschar man när Liten sover eller har pappa hemma. Jag har tom klarat mig som ensamstående mamma till en bebis utan Lekhage. :)

  Svammel svammel. Nu försöka sova igen :)

  SvaraRadera
 2. Vi har en san dar, men sa bor vi ju i Belgien ocksa :-) Jag tankte mer att nu nar han ar liten har jag honom hellre liggande/sovande i vardagsrummet dar jag ar under dagen an pa overvaningen sa jag tankte att det ar mer som en extra sang an sa lange. Men nagot gick fel i planeringen, Cedric totalvagrar att ligga dar (eller nagon annan stans), han ska sitta hos mig :-p Babysitter fungerar inte heller, eller filt pa golvet... Kanske nar han blir lite storre?

  Men det ar inte din svarmor som ska bestamma sant har, det ar ju du och B (men om ni har olika asikter far ni ju prata om det). Jag har ocksa en belgisk svarmor som vet bast och har massa asikter pa allt. Jag vet att hon vill val, men jag far taggarna utat sa fort hon oppnar munnen nu for tiden.

  SvaraRadera
 3. tja, jag kan vall forespraka det, men bro som Helen ocksa i beligen ;)
  I borjan tyckte jag det underlattade att ha Emma hogre upp, sen hade vi en lagenhet som blev sktiig pa fem sekunder (belgien= folk gar in emd skor) sa kandes lite battre an att lagga henne pa golvet. Nar Emma var 6 manader flyttade vi till ett rneoveringprojekt som var fulmkomligt LIVSFARLIGT for smabarn (aven for vuxna) sa da va rju hagen perfekt, nu borjad ehon inte krypa forran hon var 8 manader, men nar honv al krop sa fick hon vara i varat sovrum (eftersom restena v hsuet som sagt var livsfarligt).
  Nu med barn numemr tva tycker jag dte ar prima da Emma utgor livsfara, hon ser sig aldrig for och slkulle latt snubbla over Savannah om hon lag pa en filt pa golvet, sa det ahr ger ju bade S och Emma mer frihet. Sen slutade jag anvanda hagen nar Emma var 9 manader, nar honv al lart sig krypa vagrade hon hagen, sa det a rju ingent tvang pa att ha den tilsl abrnen ar 2 ar gammla. Jag dushar med S i babysittern bredvid elelr nar hon sover i hagen (som ar slidig da den kan vaggas pa hjul ;))

  SvaraRadera