torsdag 6 september 2012

6 september 14:11*


Nu efter att man fött sina tre barn så är man inte storlek mindre längre. Jag är trött på att våra enorm och har funderat länge på vad man ska använda sig av för diet för att kunna gå ner i vikt. Något jag funderat över är GI-metoden.


Vet knappt någonting om GI men när jag läser om det så verkar det vara en metod som passar oss alla. Tydligen delas den upp i tre olika faser för att man ska gå ner i vikt och även lyckas bli av med sötsuget. Bli av med sötsuget vore någonting för mig som älskar choklad. Stackars Sammy dricker väl chokladmjölk istället för vanlig mjölk =) Första fasen går ut på att öka protein och fettdelen i maten och minska ner kolhydraterna. Andra fasen går ut på att börja få i sig mera långsamma kolhydrater. På det här viset fortsätter man tills man har nått sin idealvikt då man övergår till fas tre som går ut på att äta långsamma kolhydrater, protein och nyttiga fetter.


GI är uppbyggt på glykemiskt index och detta är ett mått på hur snabbt man bryter ner kolhydrater. Högre GI snabbare nedbrytning och lågt GI långsammare. När man äter enligt GI ska man välja den sortens mat som har långsamma kolhydrater för att på så sätt få en jämnare blodsockerkurva och mer välbefinnande.

Själv tror jag ju att GI skulle passa mig då jag gärna äter massa pasta =) och förstår jag GI korrekt så får man äta just pasta.

Läser jag vidare så verkar det som att man kan träna som vanligt trots att man äter efter GI-metoden. Även här rekommenderas att man tränar på morgonen innan man har ätit frukost.

1 kommentar:

  1. Men gi får man ju inte äta kolhydrater, i pasta är det bara kolhydrater,så nej ingen pasta!
    Men jag säger av erfarenhet att äta allt, men mindre av det & röra på sig är den bästa metoden! Tro mig!
    Lycka till!/Carola

    SvaraRadera