söndag 28 september 2014

Valfri (PÅGEN - ÄNTLIGEN! Presenterar fullkornsförsöken)

Det diskuteras en massa om barn och dera matvanor. Ska barnen äta det här, är det här vettigt, är det för mycket socker, för lite fibrer? Barnen har åsikter. Det känns ibland som att det enda man gör att diskutera mat, vad man ska äta och varför man äter?

Något de flesta av oss faktiskt äter är frukost. De flesta av oss äter bröd någon gång per vecka så varför inte satsa på ett bra bröd då?
Vi behöver ju energi för att orka med dagen och våra barn framförallt. Nu har pågen kommit med ett ljus bröd som innehåller fullkorn. Pågens bröd Äntligen är ett ljust bröd som innehåller fullkorn och fibrer utan att det smakar "konstigt" som barnen säger. Det är mjukt och gott och bara att bre på smör och ta fram de där pålägget som barnen har så får dom sitt ljusa bröd som endå innehåller sånt som vi diskuterar.


Fullkorn hittar vi i våra spannmålsprodukter och de innehåller kalium, magnesium, järn, folat och antioxidanter. De ser till att minska upptaget av kolesterol i tarmen och innehåller även kostfibrer som kan sänka blodtrycket.
Så det är klart att barnen borde få pröva detta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar